maanantai 31. joulukuuta 2012

Jääkiekkovuosi 2012


Ajattelin, että teen pienimuotoisen yhteenvedon siitä, mitä nyt tänä vuonna on jääkiekon parissa tapahtunut joillakin "osa-alueilla". En ihan kaikkea aio käydä läpi, joten älkää ihmetelkö jos jotain puuttuu ;)

Talvi/kevät 2012

SM-LIIGA:

Tapparan kausi päättyi jo runkosarjaan. Ei joukkue muutenkaan ollut mitään suurta väläytellyt kauden aikana, mutta runkosarjan lopussa olisi ollut vielä mahdollisuuksia Villi kortti -kierrokselle. Onnistumisia ei kuitenkaan tullut riittävästi ja joukkueen kesäloma alkoi jo aikaisin.
Mestaruuden vei tänä vuonna JYP ja hopea meni oikein hyvän kauden pelanneelle Pelicansille, joka pelasi myös pudotuspeleissä erittäin hyvää kiekkoa!
Liigakarsintaan joutunut Ilves onnistui säilyttämään liigapaikkansa.

NHL:

NHL:n puolellakin koettiin aikamoisia yllätyksiä, kun lähes kaikki ennakkosuosikit lähtivät lauluun heti kahdella ensimmäisellä kierroksella: Vancouver, Detroit, Pittsburgh, hallitseva mestari Boston, Chicago ja San Jose 1.kierroksella & Washington ja Philadelphia taas toisella kierroksella.
Mestaruuteen ylsi loppujen lopuksi sensaatiomaiset pudotuspelit pelannut Los Angeles Kings


KHL:n mestaruuden vei OHC Dynamo Moskova. Lokomotiv Yaroslavl ei liigassa kiekkoillut edellisenä syksynä sattuneen lento-onnettomuuden takia.


Leijonat:

Leijonaperheelle vuosi 2012 oli nelossijojen vuosi: A-maajoukkue jätettiin kotikisoissa neljännelle sijalle, kun Tshekki oli jälleen yhden maalin verran parempi (3-2). Myös naisten A-maajoukkue sai tyytyä neljänteen sijaan. Myös nuorten leijonien puolella tulos oli sama U20-joukkue hävisi pronssiottelussa Kanadalle 4-0 Calgaryn kisoissa. Lisäksi myös alle 18-vuotiaiden joukkue jäi neljänneksi Tshekissä pidetyssä turnauksessa.


KESÄ:

NHL:n varaustilaisuus eli Draft järjestettiin tänä vuonna Pittsburghissa. Suomalaispelaajia valittiin NHL-seuroihin yhteensä yhdeksän! Ensimmäisen kierroksen varauksia olivat Teuvo Teräväinen (Chicagon varaus) ja Olli Määttä (Pittburghin varaus).





Itse kävin 28. heinäkuuta Kampin Narinkkatorilla katsomassa Streethockeyn lopputurnausta. Ohjelmassa oli myös tähdistöottelu. Samalla sain tilaisuuden tavata muutamia pelaajia mm. Ville Leinon; Ossi Väänäsen, Mikael Granlundin ja Ilari Filppulan! :)



Suuri ilonaihe oli myös se, että Teemu Selänne ilmoitti uransa jatkumisesta!





SYKSY/TALVI:

SM-liiga starttasi 13.9. Tappara aloitti kautensa vasta seuraavana päivänä. Paikallispelissä Ilves kaatui murskalukemin 1-7!

NHL:ssä työsulku on jatkunut koko syksyn ja alkutalven ajan. Edistystä ei ole juurikaan tapahtunut, vaan homma on tuntunut menevän vain koko ajan syvemmälle suohon. Pienet valonpilkahduksetkin ovat kääntyneet suuriksi pettymyksiksi. Suurin osa pelaajista on etsinyt uuden pelipaikan sulun ajaksi. Takarajakin on jo asetettu: TAMMIKUUN PUOLIVÄLI ON RATKAISEVA!

KHL:ssä Lokomotiv Yaroslavl aloitti taas liigassa. Paluu oli erittäin tunteikas.



Itsekin pääsin käymään muutamassa jääkiekko-ottelussa. Sain taas samalla hienon mahdollisuuksen tavata monia hienoja pelaajia! :)


Kävin mm.



Tampereella...
 


...Nordiksella...
...ja Ilmalassa katsomassa Euro Hockey Tourin Moskovan turnausta!

Tappara lähtee ensi vuodelle 7. sijalta. Viimeinen ottelu ennen Uutta vuotta, jonka pelattiin JYP:iä vastaan, päättyi manselaisten hyväksi kotona Hakametsässä numeroin 5-1!! Joukkueella on tällä kaudella kulkenut paljon paremmin, kuin muutamalla viime kaudella ja toivon todella, että ensi vuosi tuo lisää onnistumisia tullessaan (tietty myös Leijonille!)! :)

Tämän vuoden viimeinen ns. suuri jääkiekkotapahtuma onkin varmaan U20 MM-kisat, jotka aloitettiin Venäjän Ufassa Tapaninpäivänä 26.12.2012.

Eipä sitten muuta tällä kertaa! Toivotan jo omasta puolestani oikein hyvää Uutta Vuotta täältä jääkiekkoblogini puolelta! :)

-J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti