torstai 13. joulukuuta 2012

EHT - Channel One Cup, Moskova

Jjep. Seuraavana on siis vuorossa Euro Hockey Tourin Moskovan turnaus. Leijonilla on aika kokematon joukkue kasassa, mm. kuusi ensikertalaista ja osa sellaisia, jotka ovat vain pariin otteeseen pukeneet maajoukkuepaidan päälle. Mukana on myös (ehkä onneksikin) "vanhoja tuttuja", esim. Sami Lepistö, Juhamatti Aaltonen, Antti Pihlström sekä Lasse Kukkonen. Itse nimilista ei mikään kovin ihmeellinen ole, mutta en usko, etteikö Suomi yhtään ottelua voittaisi. Ei sitä koskaan tiedä, miten joukkue tulee pelaamaan, kun valmistautumisaika on niin lyhyt näissä EHT-turnauksissa. Tshekillä ja Venäjällä toisaalta on sen verran kovat kokoonpanot kasassa, että siellä tulee olemaan sitten "vähän" enemmän tekemistä. Sen vuoksi hieman arveluttaa varsinkin hyökkäyskalusto, mutta en nyt uskalla mennä kauhean paljon mitään spekuloimaan ennen kuin turnaus on saatu käyntiin. Sitten sen näkee kunnolla.
Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa heti huomenna Tshekkiä vastaan, poikkeuksellisesti täällä Helsingissä, Hartwall Areenalla. Itse olen menossa katsomaan ottelua. Erityisesti odotan mielenkiinnolla Tapparassa pelanneen tutkaparin, Jori Lehterä - Jonas Enlund, näkemistä! :) Eilisissä harjoituksissa molemmat oltiin sijoitettu ainakin aluksi ykköskenttään Juhamatti Aaltosen kanssa. Täytyy myöntää, että taitaa pojille tulla pienimuotoisia paineita...mutta uskallan toisaalta luottaa siihen, että hoitavat hommansa niin hyvin kuin pystyvät. Joka tapauksessa, nyt on molemmilla näytön paikka!

   
(Copyright, kuva: http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/leijonat/uutiset.shtml/2012/12/1673923/khl-tutkaparin-iso-paikka-leijonissa---pitaa-jotain-saada-aikaiseksi )

Tässä vielä Suomen joukkue kokonaisuudessaan:

Maalivahdit:

Ari Ahonen, Metallurg Magnitogorsk (KHL)
Joni Ortio, HIFK

Puolustajat:

Teemu Eronen, Jokerit
Lasse Kukkonen, Rögle BK (SWE)
Teemu Laakso, Severstal Tsherepovets (KHL)
Sami Lepistö, Lokomotiv Jaroslavl (KHL)¨
Ilari ´Melart, HIFK
Mikko Mäenpää, TsSKA Moskova (KHL)
Kristian Näkyvä, JYP
Atte Ohtamaa, Kärpät

Hyökkääjät:

Juhamatti Aaltonen, Rögle BK (SWE)
Jonas Enlund, Sibir Novosibirsk (KHL)
Tommi Huhtala, Blues
Tuomas Kiiskinen, Donbass Donetsk (KHL)
Ville Koho, SaiPa
Kristian Kuusela, Blues
Toni Kähkönen, Kärpät
Miika Lahti, JYP
Jori Lehterä, Sibir Novosibirsk (KHL)
Oskar Osála, Neftehimik Nizhnekamsk (KHL)
Antti Pihlströn, Salavat Julajev Ufa (KHL)
Teemu Ramstedt, Blues
Jere Sallinen, HPK

Sitten vielä vähän uutisia SM-liigaan ja NHL:ään liittyen:


  • NHL- neuvottelut jatkuvat sovittelijoiden merkeissä jo toisen kerran. Edellinen yritys meni siis, kuten jo varmasti kaikki tietävät, lopulta puihin. Syypää tällä kertaa enemmän itse liiga...
  • Tappara osallistuu ainoana SM-liigajoukkueena tänään alkavaan European Trophyn lopputurnaukseen!
  • Joukkue valitsi myös tammikuun tasauskierroksen vastustajan, Jokerit. Hmm...saa nähdä miten käy. Oli kyllä toisaalta riski valinta, mutta voi tässä hyvinkin käydä! :)


Ei tässä muuta!

See ya!

-J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti