sunnuntai 12. elokuuta 2012

Suomelle pronssia keihäsfinaalissa ja Jamaicalle...yllätys yllätys: maailmanennätys miesten 4x100m viestissä!

Lauantai 11.8.2012/Lontoon Olympialaiset/Yleisurheilu

Keihäsfinaalissa koettiin yllättäviä käänteitä. Kultaa vei Trinidad ja Tobagon 19-vuotias Keshorn Walcott, jonka voittoheitoksi mitattiin 84,58. Samalla Walcottista tuli kaikkien aikojen nuorin olympiakisoissa kultaa miesten keihäänheitossa voittanut urheilija. Ihmetystä herätti myös se, että sekä Norjan Andreas Thorkildsen sekä Tshekin Vitezslav Vesely jäivät ulos kärkikolmikosta. Thorkildsen heitti 82,63 metriä ja oli lopulta kuudes ja Veselyn paras heitto kantoi puolestaan vain 83,34 metriä ja jäi mitalikolmikon ulkopuolelle neljännelle sijalle. Aikamoinen pettymys tshekille, joka tosiaan kiskaisi karsinnoissa huimat 88,34 metriä. Luonnollisesti myös Thorkildsen oli hyvin pettynyt kilpailun jälkeen. Näiden kahden epäonnistuminen oli Suomelle osittain onni, mutta toisaalta se ei siltikään tuonut kaivattuja tuloksia. Päivän suomalaissankari oli Antti Ruuskanen, joka heitti kolmanneksi 84,13 metriä kantaneella heitollaan ja toi Suomelle kolmannen ja samalla viimeisen mitalin Lontoon kisoista. Pahasti joutui ikävä kyllä pettymään myös Tero Pitkämäki, joka kovasta yrityksestä ja pahimpien kilpailijoidensa epäonnesta huolimatta ei saanut heittoaan tarpeeksi pitkälle ja jäi viidennelle sijalle tuloksella 82,80 metriä. Pitkämäki ilmoitti vielä myöhemmin, ettei aio enää osallistua seuraaviin olympialaisiin 2016, vaan nämä kisat jäivät hänen olympiauransa viimeiseksi. Hän olisi kyllä ehdottomasti ansainnut mitalin, mutta heiton pituus ei tällä kertaa vain riittänyt. Toiselle sijalle heitti Ukrainan Oleksandr Pianitsja tuloksella 84,51. Itse en muista milloin viimeksi oltaisiin miesten keihäässä voitettu olympiakultaa alle 85 metrin heitolla.

Onnittelut vielä Antti Ruuskaselle pronssimitalista! :)




            _____________________________________________________________________



Miesten 4x100 metrin viestissä osattiin tätä jo odottaakin. Jamaica otti kultaa ja teki samalla uuden maailmanennätyksen. Aika oli käsittämätön: 36,84 verrattuna edelliseen ennätykseen, jonka Jamaica teki viime vuonna Daegun MM-kisoissa ajalla 37,04. Usain Boltille kulta oli kolmas Lontoossa. Toisena maaliin tullut USA sivusi edellistä maailmanennätystä juoksemalla saman ajan 37,04. Kolmas oli Trinidad ja Tobago, jonka aika oli 38,12.


Kuvassa: Usain Bolt, Yohan Blake, Nesta Carter sekä Michael Frater.
Copyright: http://www.mtv3.fi/urheilu/olympialaiset2012/uutiset.shtml/2012/08/1596634/jamaikan-pikakiiturit-erityistarkkailuun---heita-on-vaikea-testata


__________________________________________________________________________________


Tänään jaettiin vielä viimeiset mitalit ja mm. kultaa miesten koripallossa sai odotetusti USA, vaikka Espanja laittoikin NBA-tähdet yllättävän ahtaalle ja miesten maratonilla voittoon juoksi Ugandan Stephen Kiprotich ajalla 2.08.01. Suomen Jussi Utriainen sijoittui maratonilla 69:nneksi ajalla 2.26.25.


Niin alkavat sitten olla Lontoon olympiakisat paketissa! Kisat päättyvät virallisesti illan päättäjäisseremoniaan, joka alkaa Suomen aikaa klo 23:00. Antti Ruuskanen saa kunnian kantaa Suomen lippua päättäjäisissä, jolloin mm. olympialippu luovutetaan seuraavalle isäntäkaupungille, jona toimii seuraavien kesäolympialaisten aikaan vuonna 2016 Brasilian Rio de Janeiro.

__________________________________________________________________________________

Itselläni alkaa tosiaan huomenna koulu, jota on tässä viimeisen kuukauden ajan pelätty. Aion kuitenkin katsoa Lontoon kisojen päättäjäiset alusta loppuun, sillä huomenna pitää onneksi olla koululla vasta klo 11:00 :)

Tähän taidan lopettaa tämänkertaisen blogikirjoituksen. Huomenna vielä viimeinen päivitys Lontoosta! See ya later!

-J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti