perjantai 16. marraskuuta 2012

SM-liiga jatkuu, NHL junnaa (edelleen...)

Moi, ja sooori tästä liian pitkäksi venyneestä tauosta. Piti tosiaan päivittää EHT:n tilannetta, mutta sitten tuli aika vastaan, enkä ole ehtinyt juuri kunnolla edes koko blogia vilkuilemaan.
Tässä sitten hieman siitä, mitä on ollut ja missä mennään:

EHT - Karjala -turnaus

Suomi jäi kakkoseksi. Oli aika yllättävää, että ihan Tshekki voitti kaikki ottelunsa ja pääsi puhtaalla pelillä kärkeen. Ei ole varmaan heilläkään koskaan ollut näin hyvää joukkuetta Euroopan turnauksessa, joten hyvin käyttivät mahdollisen tilaisuuden. Pisteet siitä! Suomikin pelasi ihan hyvin, mutta se MAALINTEKO....vaikka en nyt voi itseäni miksikään asiantuntijaksi sanoa, niin kyllä se hivenen huolestuttaa, varsinkin kun katsoo millainen materiaali joukkueella turnauksessa oli. Tosin on tietysti aina vaikeaa hitsautua lyhyellä ajalla niin yhtenäiseksi joukkueeksi kuin esim. MM-kisoihin. Erikoistilannepelaaminen oli toinen alue, jossa olisi kaivattu lisää tehokkuutta, (lähinnä ylivoima, koska alivoima toimi omasta mielestäni ihan mallikkaasti,)
Ruotsia vastaan nähtiin kyllä jo huomattavasti parempaa peliä, kuin edellisissä otteluissa. Taisi itse asetelmakin tuoda oman sysäyksensä mukaan ;) Suhteellisen vakuuttava 3-1 voitto, vaikka Tshekki onnistui jättämään perjantaina leijonat nollille.
Päävalmentaja Jukka Jalonen aloitti samalla viimeisen ns. kautensa Suomen joukkueen penkin takana. Ensi kevään MM-kisojen jälkeen päävalmentajan tehtäviin palaa "vanha tuttu", parilla viime kaudella Jokereitakin valmentanut Erkka Westerlund. (Olipa yllättävää Kummola...et toki vihjannut etukäteen...)
Turnauksen onnistujia olivat ehdottomasti maalivahdit. Se homma toimi loistavasti! Eikä mikään ihme kun on Rinne + Rask -yhdistelmä tukkimassa Suomen maalia! :) Petteri Nummelin oli varmaan joukkueen tärkeimpiä pelaajia, varmasti ehkä paras viivamies, loi tilanteita ja avasi upeasti peliä! Oli hienoa nähdä Numppa taas leijonapaidassa! :) Toivottavasti sama jatkuisi vielä kevään kisoissakin. ;)
Sitten tietty Kapteeni Koivu, vei johtajan elkein Suomea eteenpäin ja toi puhtia koko joukkueelle. Hieno mies! :) Iloisena yllätyksenä oli Jori Lehterän ja Sakari Salmisen välisen yhteistyön kehittyminen. Lehteräkin paransi peliään ottelu ottelulta ja oli erittäin hyvässä iskussa Ruotsi -pelissä. Ketkä tekivätkään Suomen 3-1 maalin Ruotsin verkkoon? ;) LEHTERÄ JA SALMINEN!!!! Toivon mukaan molemmille annetaan vielä ,mahdollisuuksia hakea paikkaa kevään maajoukkueeseen. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle, jos vaikka Joriakin vihdoin onnistaisi! :) Myös Venäjää vastaan osunut Teemu Laine sekä puolustaja Mikko Kousa antoivat myös itsestään hyviä väläytyksiä jatkoa ajatellen.



_________________________________________________________________________________

NHL:n tilanne on varmaan pahempi kuin koskaan. Viimeisimmät kaksi päivää kestäneet neuvottelut eivät tuottaneet tulosta ja nyt sitten NHL -pomo Gary Bettman haluaa ainakin KAHDEN VIIKON NEUVOTTELUTAUON!!! Siis suoraan sanoen, mitä v*ttua?!!!!! Onko tässä muka oikeasti varaa pitää mitään taukoja, kun asiat ovat niin pahasti sekaisin?! Ja sitten tuskaillaan miksi mitään ei tapahtu...nooh, miksiköhän? Pelaajayhdistys on kuitenkin ilmeisesti edelleen valmis neuvottelemaan, joten NHL taitaa kaivata seuraavaksi "pienimuotoista" herättelyä. Pahimmalta tuntui se, että Selänne oli todennut, että ura saattaa loppua nyt tähän. Vaikka Teemu sanoi, ettei häntä siinä mielessä haittaisi ihan niin paljon, koska hän on kuitenkin saanut kokea niin paljon. Mutta silti, miksi hän ei saa tehdä sitä, mitä hän rakastaa tehdä? Miksi kaikkien muidenkin pitää odottaa vaan tällä hetkellä sen vuoksi, että Mr. Bettman haluaa pitää pikku tauon? Olisi kyllä aika ankea loppu toisaalta Teemun uralle...kukaan tuskin haluaa hänelle mitään tällaista....


________________________________________________________________________________

SM-liigan puolella Tapparalla on mennyt tähän mennessä ihan ok. Tiistaina kotivoitto rankkereiden jälkeen TPS:stä (Barkov 2+0!!! Hienoa Sasha! :) ja nyt perjantaina niukka häviö rankkareilla JYP:lle. Seuraavan pelin maselaiset pelaavat huomenna kotihallissa Pelicansia vastaan. Voitto olisi tarpeeseen, sillä joukkue on taas luiskahtanut juuri ja juuri siniviivan alle sarjataulukossa. ÄKKIÄ POIS SIELTÄ, JÄTKÄT!
Itse suunnittelin seuraavaa Tampereen reissuani ehkä kolmen viikon päähän keskiviikolle. Mulla loppuu samana päivänä koeviikko, joten tuskin pieni matka jonnekin muualle tee yhtään pahaa :) Kärpät saapuu silloin vierailulle Hakametsään. Mutta, katsellaan katsellaan! En ole vielä lyönyt mitään lukkoon! :D

Huomenna on kuitenkin luvassa lätkää ihan täällä Helsingissä. Tarkoitus on mennä katsomaan HIFK:n ja TPS:n välinen ottelu, joka alkaa ilmeisesti jo klo 16:00. Saatan siis nähdä ainakin vilaukselta Mikko Kovun, Petteri Nummelinin sekä Lauri Korpikosken. Kelpaa oikein hyvin! ;)





Näin! Ei tällä kertaa muuta! See ya!

-J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti