sunnuntai 4. marraskuuta 2012

EHT lähestyy, NHL:n tilanne erittäin huono, Tapparan vire paranemaan päin(?)

Jees! Euro Hockey Tourin ensimmäinen osa, Karjala -turnaus pelataan ensi viikon loppupuolella. Tänä vuonna se pelataan poikkeuksellisesti Turussa, mikä hieman harmittaa, sillä olisin mieluusti mennyt katsomaan :( Viime vuonna olimme tosiaan erään kaverini kanssa katsomassa Hartwall Areenalla Suomi-Tshekki ottelua (ihmettelen vieläkin, miksen ole laittanut niitä kuvia tänne?!). Suomen joukkue tulee olemaan parempi EHT-joukkue kuin koskaan aiemmin. Siitä kertoo ylipäätään se, että kapteeni Koivun johdolla mennään! :) Mutta tässä on kuitenkin vielä vähän vajaa viikko aikaa ennen kuin turnaus käynnistyy, joten laitan siitä sitten erillistä postausta ensi viikon puolella ;)

NHL:n tilanne on varmaan pahin tähän mennessä. Kaikki lokakuun ja marraskuun pelit on peruttu ja seuraavaksi peruutumisen alla on odotettu Winter Classic. NHL:n viimeisin ehdotus, pelkistetysti sanottuna 50/50 ei sopinut pelaajayhdistykselle. He esittivät sen sijaan kolme omaa ehdotustaan, joista yksikään ei vastannut lähellekään liigan antamaa ehdotusta. Tässä vaiheessa olisi jo NHLPA:n aika herätä ja tajuta, ettei NHL voi enää juuri ns. "parempaa" tarjousta oikein antaa. Eikö runkosarjan alkaminen ole nyt se pääasia sen sijaan, että kiristellään hampaita rahasummien takia, joista ollaan väännetty jo tarpeeksi kauan. Liigan puolella   alkaa selvästi näkyä jo pientä epätoivoa, kun kerta 50/50 tilanne otettiin esille. Seuraavaa neuvottelupäivää ei ole vielä päätetty. Seuraan itse tilannetta koko ajan niin paljon kuin kykenen, mutta alkaa jo vähitellen näyttää siltä, ettei kautta ehkä tulla pelaamaan ollenkaan jos tähän malliin vielä kauan jatketaan...
Mutta toivotaan, että sieltä tulisi pieni toivon pilkahdus mahdollisimman pian!



Ja asiasta toiseen! :D Tapparan vire on ainakin näillä näkymin kääntymässä ylöspäin. Lokakuun loppupuoli ei mennyt kirvesrintojen osalta kokonaan ihan putkeen. Kolme peräkkäistä tappiota: ensin kotona kitkerä 1-2 häviö SaiPalle, sitten 3-1 tappio TPS:lle (taisi tulla Numppa vähän pahaan saumaan Turkuun piipahtamaan manselaisten kannalta...) ja sen jälkeen vielä 1-4 nekkuun HPK:ta (26.10) omassa kotihallissa. Voin sanoa, että alkoi "hieman" arveluttamaan, kun peli tökki niin pahasti. Onneksi pelin taso parani ja heti seuraavana päivänä lähti jatkoaikavoitto JYP:in vieraana Hippoksella. Sen perään tuli varma voitto Lukosta lokakuun toiseksi viimeisenä päivänä kun manselaiset hakivat kolme pistettä Äijänsuolta luvuin 0-5!
Marraskuu on alkanut ihan hyvin: kotivoitto KalPasta numeroin 5-1 ja niukka jatkoaikahäviö SaiPalle Lappenrannassa (3-2). Tappara majailee sarjataulukossa nyt sijalla 10. Edellä on Lukko, jolla on yksi piste enemmän, mutta joka on pelannut 21 ottelua, kun taas Tappara 20. Juuri "siniviivan" alapuolelle jääneenä ja Tapparan takana on Ässät, joilla on saman verran pelattuja otteluita ja yksi piste vähemmän.
Nyt alkaa kuitenkin maaottelutauko EHT:n lähestyessä ja SM-liigaa pelataan seuraavan kerran tiistaina 13.11. Silloin Tappara pelaa kotona ja vastaan tulee TPS.

Ei tässä sitten muuta! Ensi viikon loppua odotellessa! ;) See ya!

-J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti