sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Tappara avasi viikonlopun hakemalla kolme pistettä Espoosta!

Tappara aloitti viikonlopun vahvasti hakemalla täyden pistepotin Bluesilta.

Blues aloitti ensimmäisen erän hyvin ja pääsi muutamaan otteeseen pyörittämään peliä Tapparan alueella. Maalia ei kuitenkaan onneksi syntynyt. Erän toisella puoliskolla Blues otti myös kaksi jäähyä, mutta Tapparan yv ei toiminut ollenkaan halutulla tavalla ja toisaalta espoolaiset puolustivat myös sen verran hyvin, ettei maalia saatu aikaiseksi. Tapparan hyvä yritys tehdä maali palkittiin kuitenkin erän lopussa Bluesin vaihtovirheen aikana. Barkov pääsi ensin luistelemaan yksin maalille. Ore torjui Barkovin yrityksen, mutta Ville Nieminen iski torjunnasta kimmonneen irtokiekon maaliin ajassa 19:38.
Tapparan toinen maali syntyi toisen erän alkuun, kun ottelua oli pelattu vähän vajaat viisi minuuttia. Jarkko Malinen suti sinnikkään pyörityksen päätteeksi kiekon maaliin ajassa 24:41. Bluesille tuli kavennusmahdollisuus ylivoimalla, kun Markus Kankaanperä otti jäähyn koukkaamisesta. Tappara kuitenkin selvisi alivoimasta, vaikka Bluesilla muutama hyvä paikka olikin. Tappara pääsi lisäämään johtoaan jo 0-3 Jarno Koskirannan laukoessa kiekon maaliin erän viimeisellä minuutilla.
Blues terästäytyi kolmanteen erään ja yritti vimmatusti saada kavennusmaalia. Monta läheltä piti -tilannetta tuli ja kiekko kolahti mm. tolppaan, mutta maalia joukkue ei pystynyt tekemään. Edes erän alkuun tullut kahden miehen yliovoima ei auttanut. Viimeinen niitti oli Tapparan maalilla loistavasti torjunut Juha Metsola, joka torjui ottelussa yhteensä 40 laukausta! Laukaukset menivät Bluesille 56-36, joten kaiken järjen mukaan maaleja olisi pitänyt tulla, mutta tehottomuus viimeistelypelissä ja Metsolan hyvät torjunnat tekivät Bluesin aikeet siitä huolimatta tyhjiksi.

Tässä vielä kuvia:

Erityisesti Tapparan ykköskenttä oli hyvässä vireessä.

Maali!

Dragan Umicevic otti 3. erän alkuun jäähyn huitomisesta...

...ja pian boksiin luisteli myös Antti Erkinjuntti, 2min väkivaltaisuus

Voitto tuli, 0-3!

Laitan piakkoin postausta myös vielä lauantain Pelicans -ottelusta, joka nyt ei sitten mennyt joukkueelta aivan sillä tavalla, kuin sen olisi pitänyt...